Hoogwaardige architectuur voor de gebruiker

DP6 architectuurstudio is een architectenbureau met projecten op het gebied van utiliteitsbouw, woningbouw, infrastructuur, stedenbouw, landschap en interieur. DP6 architectuurstudio is in 1999 opgericht en is gevestigd aan het Doelenplein 6 op een mooie locatie in de binnenstad van Delft. Wij werken met grote gedrevenheid aan bijzondere, vernieuwende en hoogwaardige architectuur. Onze gebouwen prikkelen de zintuigen, zowel in vormgeving, kleurgebruik, licht als materiaal. De wensen van de opdrachtgever en gebruikers staan daarbij altijd centraal.

Hoogwaardige architectuur voor de gebruikerWij streven naar gebouwen waar de opdrachtgever trots op is en waarin de gebruiker plezierig kan werken, leren, wonen, uitgaan of verblijven. Daarvoor is het essentieel om de wensen van de opdrachtgever en gebruiker te doorgronden en te begrijpen. Vanuit onze analyses van de opgave en in een sfeer van wederzijdse uitdaging en inspiratie wordt in een dialoog met de opdrachtgever en gebruikers het eerste concept gevormd. Gebruik makend van onze creativiteit, professionaliteit en praktische ervaring wordt vervolgens in nauwe samenspraak met de opdrachtgever en gebruikers dit concept ontwikkeld tot gebouw. Een functioneel gebouw dat de gebruikers een bijzondere ruimtebeleving biedt en een architectuur waarin geleefd kan worden. 1

 2

Professionaliteit en creativiteit


Professionaliteit en creativiteit vormen de basis in het werk van DP6. Creativiteit in de vorm van bijzondere, esthetische en vernieuwende architectuur. Professionaliteit in de zin van een realistische kijk, kennisgerichtheid en goed georganiseerde ontwerpprocessen.

Duurzaamheid


Duurzaamheid is één van de belangrijkste vraagstukken van deze tijd en vraagt van ons als architect integrale oplossingen. DP6 loopt vooruit op het gebied van duurzame architectuur. Vanuit onze interesse en onze maatschappelijke betrokkenheid zoeken wij in al onze projecten naar realistische oplossingen voor de duurzaamheidsopgave. Zowel op het gebied van materiaal- en energiegebruik als op levensduur, flexibiliteit en comfort werken wij op een innovatieve manier aan deze ambitie. Wij vinden het belangrijk om karaktervolle gebouwen te maken waar mensen zich aan hechten en waar het aangenaam verblijven is. Dit is voor ons het startpunt van duurzaamheid. In onze visie is een gebouw pas dan duurzaam als het op een zorgvuldige manier is ingebed in de omgeving en als de gebruikers een aangenaam binnenklimaat ervaren. In een benadering vanuit de levenscyclus van het gebouw worden duurzaamheid, flexibiliteit, investering en exploitatie integraal aan elkaar verbonden in de te maken ontwerpkeuzes.

Meer over duurzaamheid

BIM


Het gebruik van BIM (Building Information Model) is in de hedendaagse bouwpraktijk niet meer weg te denken. Doordat ons bureau als een van de eerste in Nederland is gestart met het gebruik van BIM hebben wij er veel ervaring mee opgedaan. Door BIM toe te passen hebben wij de kwaliteit van ons werk enorm kunnen verhogen. Niet alleen zijn eventuele tegenstrijdigheden in het tekenwerk uitgesloten, aan het BIM model wordt ook heel veel informatie toegevoegd die later in het proces door andere partijen gebruikt kan worden. Door met alle adviseurs in hetzelfde model te werken of te werken met gekoppelde modellen worden de verschillende ontwerpdisciplines beter gecoördineerd en zijn eventuele problemen snel te signaleren en op te lossen. In de communicatie met de opdrachtgever en gebruikers maken wij gebruik van het model door virtueel door het gebouw te lopen of door met onze rendersoftware snel beelden te genereren uit het 3D model. Met behulp van eenvoudige programma’s kunnen opdrachtgever en gebruiker ook zelf door het model lopen en vragen of opmerkingen voor architect en adviseurs plaatsen.

Meer over BIM


TeamWij werken met een enthousiaste en deskundige club mensen. Sinds de oprichting in 1999 is DP6 gegroeid naar een stabiel en flexibel bureau met ca. 20 medewerkers. DP6 heeft een zogenaamde ‘platte’ organisatiestructuur waarin optimaal gecommuniceerd en kennis gedeeld kan worden. Onze bedrijfsfilosofie is gericht op openheid en betrokkenheid van alle medewerkers bij de verschillende projecten. De medewerkers hebben zowel een ontwerp- als een technische achtergrond en zijn daardoor gedurende het gehele ontwerp- en uitvoeringsproces breed inzetbaar. De mensen van DP6 hebben een brede kennis: van ontwerp tot uitvoering, van stad tot interieur, van proces en van kosten. Het profiel van de mensen van DP6 is creatief, vakkundig en oplossingsgericht. Met de structuur zoals opgezet in ons ISO-gecertificeerde kwaliteitssysteem verlopen de processen gestructureerd, daadkrachtig en volgens een strakke planning.

Vacature


DP6 architectuurstudio zoekt een: 

Ervaren projectleider

DP6 architectuurstudio is een ambitieus architectenbureau met projecten op het gebied van utiliteitsbouw, woningbouw, infrastructuur, stedenbouw, landschap en interieur. Wij werken met grote gedrevenheid aan bijzondere, vernieuwende en hoogwaardige architectuur. De wensen van de opdrachtgever en gebruikers staan daarbij altijd centraal. In verband met het toenemende aantal nieuwe projecten zijn wij op zoek naar een enthousiaste, ambitieuze en talentvolle projectleider met circa 3 jaar werkervaring. Je zult bij diverse projecten als projectleider ingezet worden en bij andere projecten assisteren. Hiervoor verwachten we dat je zeer accuraat, zelfstandig en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel kunt werken. 

Functie-eisen
- minimaal HBO opleiding bouwkunde
- circa 3 jaar ervaring als projectleider
- uitstekende beheersing van minimaal Revit, Autocad, Photoshop en Indesign
- bouwkundige kennis en ervaring
- goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
- een zelfstandige en communicatief vaardige persoonlijkheid
- accuraat
- flexibel

Wat wij bieden
In eerste instantie een contract van 6 maanden voor 40 uur per week met de mogelijkheid tot verlenging conform de CAO voor architectenbureaus. Het salaris wordt conform CAO ingeschaald afhankelijk van de genoten opleiding en relevante werkervaring. Wij bieden een uitdagende functie in een enthousiast team, met ruimte voor eigen initiatief in een dynamische werkomgeving.    

Procedure
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan voor 20 november je motivatie met portfolio en CV naar info@dp6.nl t.a.v. Ramona Filon. Voor meer informatie over ons bureau, kijk op www.dp6.nl
Chris de Weijer
Chris de Weijer
architect directeur
Richelle de Jong
Richelle de Jong
architect directeur
Robert Alewijnse
Robert Alewijnse
architect directeur
Dardo Mantel
Dardo Mantel
zakelijk-technisch directeur
Anne Hoekstra
Anne Hoekstra
architect
Bart Withagen
Bart Withagen
architect
Carlos Garcia Brome
Carlos Garcia Brome
assistent ontwerper
Edson da Costa
Edson da Costa
architect
Elena Gomez
Elena Gomez
stagiar
Froukje Zekveld
Froukje Zekveld
architect
Jimmy van der Aa
Jimmy van der Aa
projectarchitect
Kerstin Tresselt
Kerstin Tresselt
medewerkend architect
Myrta Maas
Myrta Maas
PR & acquisitie
Ramona Filon
Ramona Filon
office manager
René Sondermeijer
René Sondermeijer
stagiair
Robin Botman
Robin Botman
technisch ontwerper/ BIM-modelleur
Rosanne van Yperen
Rosanne van Yperen
architect / stedenbouwkundige
Ruben Aalbersberg
Ruben Aalbersberg
architect
Moise Bogdan
Moise Bogdan
stagiair
Monica Lelieveld
Monica Lelieveld
assistent ontwerper/ modelleur
Alexander Krösbacher
Alexander Krösbacher
assistent ontwerper/ modelleur

Colofon

Grafische Vormgeving

Click, Rotterdam

Technische Realisatie

Click, Rotterdam 

Architectuurfotografie

Christian Richters, Jeroen Musch, Daria Scagliola & Stijn Brakkee, Thea van den Heuvel, John Marshall, Bastiaan Ingen Housz, Rob ‘t Hart, Guy Ackermans, Lukkien, Mick Palarzcyk, Mona van den Berg, Michel Kievits, B. van Dijk, Hans van der Vliet, Marcel van der Burg, Ossip van Duivenbode, Kristian Hoekman, Jonathan van Dijk, Peter Westerhof.

Portretfotografie

Rosanne van Yperen

Copyright

DP6 architectuurstudio bv 

De inhoud van deze site is eigendom van DP6 architectuurstudio en mag niet gekopieerd worden of op andere wijze openbaar gemaakt worden zonder naamsvermelding en uitdrukkelijke toestemming van DP6 architectuurstudio.