De Graafse Waard

De Graafse Waard ligt prachtig aan het weidse landschap van het Groene Hart. Bij het ontwerp voor de woningen is hier optimaal gebruik van gemaakt. De appartementengebouwen zijn terrasvormig, hoog aan de noordkant en aflopend richting de Koninginneweg. Hierdoor sluiten ze qua hoogte goed aan op de bestaande bebouwing. Tevens wordt door de terrasvormigheid het uitzicht en de bezonning benut. De aan de zuidkant gelegen appartementen zijn voorzien van grote goed bezonde terrassen. De appartementen aan de noordkant van de gebouwen hebben uitzicht over het weidse landschap van het groene hart en zijn voorzien van grote balkons op de hoeken van het gebouw.

De gevels van de appartementengebouwen bestaan uit horizontale banden van wit metaal. Tussen deze banden bevinden zich antracietkleurige keramische tegels en koperkleurige aluminiumkozijnen. De witte horizontale banden worden doorgezet als borstwering van de terrassen en de balkons. Hierdoor ontstaat een fris en helder beeld waarbij de terrasvormigheid van de volumes wordt benadrukt. De hoofdentree van elk appartementengebouw wordt aangeduid door een groot gekleurd gevelvlak.


 1

 3

 5

 6


Details

PROGRAMMA
Nieuwbouw 166 woningen en gebouwde parkeervoorzieningen

START PROJECT
2005

OPLEVERING
2014

OPDRACHTGEVER
Mozaïek Wonen, Gouda | Coresta groep, Son

ADRES
Koninginneweg, Bodegraven

ADVISEURS
Stijlgroep, Rotterdam | Ingenieursbureau SmitWesterman, Gouda | DWA, Bodegraven | WD Bouwkostenadvies, Dreumel

FOTOGRAFIE
Marcel van der Burg
Stijn Poelstra
OPPERVLAKTE (BVO)
25900 m²

UITVOERING
KlokBouw, Nijmegen | Bontenbal Bouw, Reeuwijk

Locatie