Vorige Volgende

CineMec

Bij de afslag Ede aan de A12 rijzen rode metalen dozen uit het gras. Samen vormen ze het einde van de kilometerslange geluidswal. Door de hoge eisen die worden gesteld aan de geluiddichtheid van de bioscoopzalen, kunnen deze met gemak dienst doen als geluidsscherm. Onder de zalen ligt een centrale hal uitgehold in de geluidswal. Trappen en zwevende vloeren en de naar binnenstekende bioscoopzalen bepalen hier de sfeer. In de aansluiting van het gebouw met de geluidswal is onder het grasdak een spectaculaire multifunctionele ruimte ontstaan.
Het gebouw is in een latere fase uitgebreid met een evenementenhal en een parkeergarage in de geluidswal.

Naar project
Naar publicatie overzicht

12.2009 / Cinema Architecture

CineMec

Media

Cinema Architecture

Auteur

Chris van Uffelen

In het door de Duitse uitgever Braun Publishing AG uitgegeven boek Cinema Architecture, zijn de bioscopen Utopolis en CineMec opgenomen.

"Near the Ede exit of the A12 motorway, a new Infotainment Center has been built. The building forms the conclusion of a sound barrier embankment which extends over several kilometers."

http://www.braun-publishing.ch