DP6 constructed three residential complexes of glass and wood in an informal area of gardens, sheds, meandering paths and ageing trees. Unlike traditionally enclosed residential blocks, the senior citizen residence blocks will be turned 'inside out'. The entrances will be situated along the oak galleries surrounding the periphery of the sheltered courtyard, while gardens and balconies will be located in front of the structure. Large glass facades will provide the residents ample view over their neighborhood from their living rooms or balconies.
 2




 4

 6

 7

Details

PROGRAM
New building with 80 care accessible dwellings

START PROJECT
1999

COMPLETION
2010

CLIENT
Stichting Kennemer Wonen, Alkmaar

ADDRESS
Hoog en Laag, Heiloo

ADVISORS
Constructiebureau Tentij, Castricum | DGMR raadgevende ingenieurs, Arnhem | Basalt Bouwadvies, Nieuwegein

PHOTOGRAPHY
Daria Scagliola & Stijn Brakkee
Christan Richters
SURFACE (GFA)
8420 sqm

EXECUTION
Teerenstra Bouwgroep, Heiloo

Team

Richelle de Jong Dardo Mantel Robert Alewijnse Chris de Weijer Daan van der Vlist Peter van der Schans Tom Grootscholten

Location