Kapuna Hospital

Kapuna Hospital is a seventy-year-old facility, located in the jungle of Papua New Guinea, that desperately needs redevelopment. Demolishing all extensions added in later years, renovating the existing buildings and adding a new wing will make the hospital more professional and ensure it can function for the coming years.

The existing complex consists of a number of elongated buildings that are connected by a long wooden veranda. This veranda functions as both a waiting room and meeting point for patients and relatives. The redevelopment design takes the existing layout of the hospital as its starting but it improves the functionality, privacy and hygiene by introducing a greater separation of functions in plan.

The renovation and expansion make use of local materials and construction methods as much as possible. An example of this is the use of hardwood, harvested from the surrounding jungles, which is warm and natural in appearance.




Details

START PROJECT
2017

CLIENT
Gulf Christian Services

ADDRESS
Kapuna

PHOTOGRAPHY
Ruben Aalbersberg (DP6)
SURFACE (GFA)
2800 sqm

Location

Video