DP6 presenteert ontwerpvisie Stadstheater Arnhem

Op dinsdag 6 december presenteerden de vijf geselecteerde ontwerpteams hun visies op de vernieuwing van Stadstheater Arnhem, overdag aan de beoordelingscommissie en ’s avonds aan de stad, tijdens een door Architectuurcentrum CASA georganiseerde avond.
In onze visie laten we het monumentale theatergebouw als hoofdrolspeler weer volledig tot zijn recht komen door de sloop van het jaren ’80-deel. De hoofdrolspeler krijgt een medespeler, los van het oude gebouw. Rondom de twee trekken we gordijnen en coulissen van hergebruikt en demontabel baksteen, die verhullen en onthullen en een spannend spel spelen tussen binnen en buiten, licht en donker, open en gesloten. Tussen de twee bouwdelen vormt een passage de verbinding tussen stad en park, met aan beide zijden een entree. Zo wordt het gebouw echt onderdeel van de stad: open en toegankelijk voor iedereen.
Naast de zalen biedt het nieuwe circulaire en energieneutrale Stadstheater ruimte voor alle mogelijke nieuwe initiatieven en kruisbestuivingen: met binnen en buiten diverse podia, spiegelwanden, debat- en oefenruimtes om kunst en cultuur te beleven óf zelf te maken! Een verleidelijk en inspirerend gebouw dat steeds opnieuw verrast!

Ons team bestaat naast DP6 uit Van de Laar, Nelissen, Stevens van Dijck, Bureau Vlaardingerbroek, HI-Plus en i29. De visies van alle teams, naast dat van DP6, van Benthem Crouwel, Braaksma & Roos i.c.m. Civic, Mecanoo en cepezed, zijn onder andere te bekijken op Architectenweb. Op 22 december maakt de gemeente bekend welk team zijn visie voor het Stadstheater verder mag uitwerken.