DP6 tentoonstelling in AIA: de hele maand september 2017!

Podium Victorie in Alkmaar is opgeleverd! Naar aanleiding hiervan is DP6 architectuurstudio door Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA) gevraagd een overzichtstentoonstelling te verzorgen.

De tentoonstelling ‘Experience Architecture’ is geopend op vrijdag 1 september en zal nog de gehele maand september in Theater De Vest te Alkmaar (Canadaplein 2) te zien zijn. Door de opzet van de tentoonstelling kunnen werken van DP6 van heel dichtbij worden beleefd.
 1

Een van de belangrijkste uitgangspunten in de projecten van DP6 is hoe mensen architectuur beleven. Architectuur kan motiveren, inspireren, verleiden, representeren en nog veel meer. Zien en gezien worden, een belevenis ervaren en ontmoetingen uitlokken zijn de ingrediënten die daarbij een rol spelen. Wat zorgt ervoor dat sommige plekken, gebouwen of ruimten je raken en wat zorgt ervoor dat je je op die plek in die ruimte fijn voelt? Volgens DP6 is de manier waarop de zintuigen worden aangesproken daarbij van groot belang. In de manier waarop het licht binnen komt, kleurgebruik en in het contrast tussen harmonie en prikkeling. DP6 beïnvloedt actief de zintuigen die bepalen hoe mensen hun omgeving ervaren. Daarom werkt DP6 bijvoorbeeld veel met natuurlijke materialen en haalt graag daglicht en ook groen het gebouw binnen. Contrasten tussen ‘koele’ en ‘warme’ materialen en kleuren zorgen voor een mooie balans en versterken de beleving. Bij het ontwerpen weegt DP6 vorm, kleur, klank, licht en reliëf zorgvuldig af.