Nieuw circulair bouwconcept geselecteerd voor Rijksoverheidspaviljoen Floriade Expo 2022

Het consortium van de Noordereng Groep (Ede), met DP6 als architect, is de gekozen winnaar om het Dutch Innovation Experience (Di-X) Rijksoverheidspaviljoen in Almere te realiseren. Het paviljoen is een showcase voor de toekomstige (woning)bouw en verbindt de ruimtelijke opgave met de transitieopgaven in Nederland. Het ontwerp introduceert de ‘HoutKern Bouwmethode’, een circulair concept dat het mogelijk maakt in korte tijd, op een duurzame manier en met lage emissie, veel nieuwe woningen te bouwen.
Het consortium, onder leiding van de Noordereng Groep, bestaat uit Heko Spanten, Oosterhoff Group / ABT, DP6 architectuurstudio, Studio Nico Wissing, Hedgehog Company en De Groene Jongens. De HoutKern Bouwmethode is door partners van het consortium ontwikkeld als één van de oplossingen voor het Nederlandse bouwvraagstuk. Deze duurzame bouwmethode is de basis voor een zeer veelzijdig paviljoen, herbruikbaar in verschillende configuraties, groen en volledig gemaakt van bio-based materialen. Gerben Kuipers, CEO van de Noordereng Groep: “We zijn trots en verheugd dat de jury onze inzending heeft uitgekozen. We zullen de toekomstige bezoeker verrassen met een pasklare én duurzame oplossing voor de woningbouwopgave.”

Het winnend consortium is een samenwerking van partners met complementaire expertises en bestaat uit de partijen: De Noordereng Groep (innovatief ontwikkelaar en opdrachtgever), DP6 architectuurstudio (architect), Oosterhoff Group / ABT (ingenieursbureau), Hupperts Architectural Engineering (projectmanagement), Heko Spanten (hout- en fabricagepartner), Studio Nico Wissing (bureau tuin en landschap), NL Greenlabel (voor een meetbare duurzame leefomgeving) en de Hedgehog Company / De groene Jongens (duurzaamheidsadviseur). Verder zijn Staatsbosbeheer (houtpartner) en TNO (kennisinstituut) vaste partners.

Bekijk het project op onze website. Of lees het volledige nieuwsbericht op de site van de NoorderEng Groep.