Startsein bouw STC Waalhaven z.z. 16

Met de onthulling van het bouwbord is het startsein gegeven voor de bouw van STC Waalhaven z.z. 16. Het gebouw is, net als het naastgelegen STC Waalhaven, ontworpen door DP6 architectuurstudio. Het nieuwe schoolgebouw op de Waalhaven is nodig om het groeiend aantal VMBO’ers en MBO’ers dat een opleiding bij het STC volgt een aantrekkelijke en prettige leeromgeving te bieden.

Kenmerkend voor het ontwerp is de zeven meter boven de entree uitstekende hoofdvolume waardoor het MBO zich prominent aan de Waalhaven in Rotterdam presenteert. De nieuwe schoollocatie zal samen met het in 2013 geopende schoolpand aan de Anthony Fokkerweg een echte campus vormen. Beide panden worden door middel van een centrale entree en loopbrug met elkaar verbonden. Het nieuwe pand bestaat straks uit acht verdiepingen en biedt ruimte aan meer dan zestig leslokalen, diverse leerpleinen, een studentenrestaurant en een sportzaal.  Er is ook veel ruimte ingepland voor diverse praktijkfaciliteiten zoals de Railsimulator, een praktijklokaal Warehousemanagement, de luchtvaartcabine, een transportketensimulator en een CBR-lokaal.

De nieuwbouw wordt gebouwd door Heerkens van Bavel, dat eerder ook STC Waalhaven realiseerde. Opdrachtgever STC-Group neemt het nieuwe schoolgebouw in september 2017 in gebruik.

 content afbeelding