BBS Moerwijk

Al vanaf de hoek van de Coornhertstraat is het meteen te zien: dit is een bijzondere school! Een school die verwelkomend zijn vleugels uitslaat tussen de groene pleinen. Twee scholen binnen één veilig, overzichtelijk gebouw. Twee scholen met hun eigen doelgroep, leerlingen met beperkingen of moeilijke thuissituatie, maar vooral ook met mogelijkheden. Deze school biedt kansen; kansen op ontwikkeling en groei, kansen om een spil te zijn in de wijk, maar ook in de ontwikkeling van de kinderen. In het levendige hart van de brede school is ruimte voor de activiteiten van onder andere het LeerKansenProfiel, zoals voorstellingen.

Een duidelijke, open sfeer en overzicht van de ruimte is belangrijk voor de kinderen van De Kleine Wereld en de Cor Emousschool. De gymzalen zijn opgetild waardoor de begane grond vrij is voor ruimtelijkheid, overzicht en oriëntatie bij binnenkomst. Daglicht komt van boven langs de gymzalen, en je ziet meteen waar je naar je eigen school en je eigen plek kunt gaan.

Taal staat centraal bij beide scholen; de tegels op de muur langs de entrees vormen samen de sierlijke letters van het alfabet en geven in de school een oriëntatie en stimulans om te leren. Langs de muur komt het daglicht naar beneden, tot in de gemeenschappelijke ruimte waar je binnenkomt.


 contentafbeelding 1

 3

 6 contentafbeelding 2

Details

PROGRAMMA
Nieuwbouw brede school met twee basisscholen (waarvan één SBO), kinderdagverblijf, voorschool, bibliotheek en gymzalen

START PROJECT
2012

OPLEVERING
2015

OPDRACHTGEVER
Gemeente Den Haag, Den Haag

ADRES
van Ruysbroekstraat 5, 7, 11, Den Haag

ADVISEURS
Royal Haskoning DHV, Rotterdam | Pieters Bouwtechniek, Amsterdam | DGMR, Den Haag

FOTOGRAFIE
Michel Kievits
OPPERVLAKTE (BVO)
5441 m²

UITVOERING
Vink + Veenman, Nieuwkoop

BIJZONDERHEDEN
Een van de twee scholen is voor speciaal onderwijs
PUBLICATIES
Schooldomein, Twee scholen in één gebouw, november 2016
De Architect, BBS Moerwijk is spil in de buurt, juli 2016
Architectenweb magazine, Tekens aan de wand, juli 2016
Archello, BBS Moerwijk, juli 2016

Team

Locatie