Hogeschool Leiden

Voor de Hogeschool Leiden heeft DP6 het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van de locatie Zernikedreef. Door het toevoegen van een flexibele vleugel en een verbindend centraal atrium wordt er ruimte gecreëerd voor ontmoeting, kennisuitwisseling en concentratie. Het centrale atrium is daarnaast een visitekaartje van de duurzaamheidsambitie van de hogeschool. De nieuwbouw voor de hogeschool zal aan de buitenzijde naadloos aansluiten op het bestaande gebouw. Het interieur van het centrale atrium borduurt voort op het thema van de verschillende sferen binnen de hogeschool. Hierdoor wordt de herkenbaarheid en daarmee de oriëntatie-mogelijkheden binnen het gebouw versterkt. Het nieuwe atrium krijgt een tijdloze en internationale uitstraling met hoogwaardige en warme materialen.








Details

PROGRAMMA
Duurzame uitbreiding hogeschool

START PROJECT
2018

OPLEVERING
2022

OPDRACHTGEVER
Hogeschool Leiden, Leiden

ADRES
Zernikedreef 11, Leiden

ADVISEURS
Aronsohn, Rotterdam | Nelissen ingenieursbureau, Eindhoven | ID, Delft

OPPERVLAKTE (BVO)
9500 m²

UITVOERING
J.P. van Eesteren|TBI en Croonwolter&dros

PUBLICATIES
Leidsch Dagblad, Hogeschool Leiden bouwt een vleugel bij, mei 2019

Locatie