De Dynamohal is omstreeks 1903 gebouwd naar ontwerp van Rijksarchitect Van Lokhorst ten behoeve van proefopstellingen van dynamo's voor de aangrenzende faculteit voor Elektrotechniek en Natuurkunde.

De originele opzet van het gebouw is oningedeeld. Wij hebben de hal verbouwd om ons eigen bureau in te huisvesten. Omdat DP6 uitgaat van een open communicatie, waren minimale aanpassingen aan de indeling noodzakelijk. De hal is oningedeeld gebleven, waardoor de unieke sfeer van het interieur behouden is.

Alle ingrepen in het gebouw zijn heel terughoudend waardoor de unieke sfeer van het gebouw is gebleven en verstrekt. Er is gebruik gemaakt van de bestaande kwaliteiten zoals de ruimtelijkheid en het licht. De toevoegingen aan het gebouw zijn heel ijl: glazen balustrades, een glazen toiletblok, glasplaten in de gevel en witte gordijnen.
 3
 5

 6

 7

 9

 8


Details

PROGRAMMA
Nieuw interieur ontwerp voor kantoorruimte in gerenoveerd Rijksmonumentaal pand

START PROJECT
2005

OPLEVERING
2006

OPDRACHTGEVER
DP6 architectuurstudio, Delft

ADRES
Prof. Snijdersstraat 5, Delft

ADVISEURS
RAB, Den Haag | DHV, Zaandam | W+R installaties, Breda | DGMR Raadgevende Ingenieurs, Arnhem

FOTOGRAFIE
Jeroen Musch
Rob 't Hart
OPPERVLAKTE (BVO)
750 m²

UITVOERING
Schakel en Schrale, Amsterdam

Team

Chris de Weijer Robert Alewijnse Claudia van Leest Jesse Lavalaye Mark van der Hoff

Locatie