Kapuna Hospital

Kapuna Hospital is een zeventig jaar oud ziekenhuis in de jungle van Papoea Nieuw Guinea, dat dringend aan vernieuwing toe is. Door enkele bijgebouwen uit latere jaren te slopen, het bestaande ziekenhuis te renoveren en een nieuwe vleugel bij te bouwen krijgt het ziekenhuis een impuls aangaande professionaliteit en kan het weer jaren mee.

De hoofdopzet van het bestaande ziekenhuis bestaat uit enkele langwerpige gebouwen die verbonden zijn met een lange houten veranda. Deze veranda doet zowel dienst doet als wachtkamer en als ontmoetingsplek voor patiënten en familie. Het ontwerp voor de renovatie en uitbreiding heeft de bestaande opzet van het ziekenhuis als uitgangspunt maar voegt daar verbetering van functionaliteit, privacy en hygiëne aan toe door in de plattegrond meer functiescheiding aan te brengen.

Voor de renovatie en uitbreiding wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale materialen en lokale bouwmethoden. Een voorbeeld hiervan is de toepassing van hardhout dat uit de omliggende jungles wordt geoogst en dat het geheel een warme, natuurlijke uitstraling geeft.


 content 4


 content 3

Details

START PROJECT
2017

OPDRACHTGEVER
Gulf Christian Services

ADRES
Kapuna

FOTOGRAFIE
Ruben Aalbersberg (DP6)
OPPERVLAKTE (BVO)
2800 m²

Locatie

Video