Krimpenerwaard College

Het Krimpenerwaard College staat met zijn vrije vorm zwierig in de ruimte en heeft met zijn openheid en vormgeving een uitnodigende uitstraling. Entree en plein zijn georiënteerd op het groen en het water. De hoofdentree van de school is in de oksel van het gebouw en maakt met deze plek, de hoogte en de koppeling aan aula en mediatheek een verwelkomend gebaar.

Het nieuwe gebouw voor het Krimpenerwaard College biedt een uitnodigende en stimulerende leeromgeving met diverse ruimten om elkaar te ontmoeten en samen te leren. De aula is gesitueerd terzijde van het hart, als transparante ontmoetingsplek aan het plein. Hierdoor is de aula goed apart te gebruiken, natuurlijk als pauzeruimte, maar ook voor voorstellingen, exposities en bijeenkomsten. De mediatheek vormt als informatie- en studieruimte een atrium, het hart van de school en biedt ruimte voor verschillende manieren van leren. De sheddakconstructie zorgt ervoor dat daglicht doordringt tot in het hart van de school. De thuishavens en de vertrouwde leeromgeving bieden de groepen geborgenheid, veiligheid en houvast.
 2
 4

 6

 8
Details

PROGRAMMA
Nieuwbouw middelbare school, sporthal en clubhuis korfbalvereniging

START PROJECT
2011

OPLEVERING
2015

OPDRACHTGEVER
HEVO, Den Bosch

ADRES
Groene Wetering 1, Krimpen a/d IJssel

ADVISEURS
Pieters Bouwtechniek, Haarlem | IV- Bouw, Sliedrecht | Nelissen, Eindhoven | Basalt, Nieuwegein

FOTOGRAFIE
Michel Kievits
OPPERVLAKTE (BVO)
10700 m²

UITVOERING
Moeskops, Bergeijk

BIJZONDERHEDEN

PUBLICATIES
Schooldomein, Houvast bieden, ruimte laten: samen leren, mei 2016
Schooldomein, De school krijgen die je voor ogen hebt, maart 2016
Naar school!, Organisch gebouw met verborgen gymzalen, februari 2016

Team

Chris de Weijer Richelle de Jong Robert Alewijnse Dardo Mantel Ana Jiménez de Pedro Ashley Mason Ines van Binsbergen Jimmy van der Aa Kerstin Tresselt Sarina da Costa Gomez

Locatie