Het ontwerp van een nieuwe vleugel van Musis Sacrum aan het Musispark is een kans om verbindingen te leggen: tussen verschillende soorten muziek en verschillende disciplines, tussen verschillend publiek, verbinding tussen oud en nieuw, verbinding met de straat en met het park. Verbinding, transparantie, toegankelijkheid, verleiding en 'stoere allure' zijn daarom kernthema's in het ontwerp.

De nieuwe muziekzaal wordt zichtbaar van buiten, net als de foyers eromheen: een glazen huid omhult deze functies en biedt openheid en verbinding tussen het publiek in de foyers en de voorbijgangers op straat. Het park wordt een decor voor het publiek in de foyers. De nieuwe vleugel is een heldere, lichte en transparante reactie op het oude gebouw, waarbij het monumentale gebouw ruimte krijgt, terwijl ’s avonds de nieuwe vleugel oplicht en met aantrekkelijke lichtprojecties aan de stad toont wat Musis Sacrum te bieden heeft.

De nieuwe muziekzaal draagt geluidsgolven in patronen in het witte beton, golven die de basis vormen van de magie van alle muziek. Samen met het warme hout dat de muziekzaal omgeeft in de trappen en holtes, vormen de witte golvende patronen een markant en verleidelijk decor.


 4

 6

 8
Details

PROGRAMMA
Uitbreiding met multifunctionele zaal en renovatie bestaand gebouw

START PROJECT
2014

OPDRACHTGEVER
Gemeente Arnhem, Arnhem

ADRES
Velperbuitensingel 25, Arnhem

ADVISEURS
Stevens van Dijck, Amersfoort | ABT, Velp | DGMR, Arnhem | Theateradvies, Amsterdam | Hi-plus advies, Rotterdam

OPPERVLAKTE (BVO)
7600 m²

BIJZONDERHEDEN
Inschrijving gunningsfase architectenselectie

Locatie