STC Waalhaven Interieur

De materialisatie van het interieur van STC Waalhaven is geïnspireerd op scheepvaart en transport. De staalconstructie, die bestaat uit stalen verbindingen, vakwerken en stabiliteitskruisen, is op veel plekken in het gebouw zichtbaar. De doorlopende wanden van buiten naar binnen zijn uitgevoerd in gekleurde damwandprofielen, als een verwijzing naar de zeecontainers in de haven. De verschillende blauwe kleuren verlopen langzaam naar het naturel bamboe dat overal in het gebouw is toegepast. Er is een zorgvuldige afweging gemaakt wat eenvoudig kan en wat bijzonder moet zijn. Zo zijn de vloeren in de lokalen uitgevoerd in marmoleum, de centrale ruimtes zijn afgewerkt met grote chique tegels en bamboe parket.

De vaste inrichting is integraal meegenomen in het ontwerp van het gebouw. Zo zijn de lockers meegenomen in de wanden tussen de lokalen en de centrale ruimte. In diezelfde wanden zijn aan de lokaalzijde kasten opgenomen. Alle kozijnen zijn gemaakt van bamboe. De wanden zijn aan de gangzijde afgewerkt met bamboe latten en panelen met bamboefineer.

Het interieur van het restaurant, de loungeruimte en enkele balies zijn als accent afwijkend uitgevoerd; in mat wit Hi-macs. Met dit homogene, naadloze, niet poreuze materiaal zijn strakke elementen ontworpen met een massieve uitstraling en lichte kleur, in contrast met de warme bamboe vloer.


 contentafbeelding2




 5

 6

Details

PROGRAMMA
Ontwerp vaste interieur voor Scheepvaart- en Transportcollege

OPLEVERING
2017

OPDRACHTGEVER
Stichting STC-Group, Rotterdam

ADRES
Waalhaven Z.z. 14-16, Rotterdam

ADVISEURS
Pieters bouwtechniek, Amsterdam | Nelissen ingenieursbureau, Eindhoven | HI-Plus Advies

OPPERVLAKTE (BVO)
23400 m²

Team

Richelle de Jong Dardo Mantel Robert Alewijnse Chris de Weijer Folkert Hofstra Ina Cheibas Jimmy van der Aa Robert Pluijmers Ruben van der Plas Teodora Cirjan Tom Thijssen

Locatie