Christelijk Lyceum Zandvliet

Het nieuwe gebouw voor het Christelijk Lyceum Zandvliet bevindt zich op een prachtige plek in Den Haag: met de voorgevel aan de Bezuidenhoutseweg en de achtergevel aan het Haagse Bos. Het Christelijk Lyceum Zandvliet is een school voor gymnasium, atheneum en havo; een ondernemende en creatieve school die bekend staat om zijn heldere structuur en persoonlijke karakter. Het ontwerp voor de nieuwe school sluit hierbij aan: het gebouw heeft een open karakter en een heldere plattegrond, waar veel ruimte is voor diversiteit en open werkplekken.

In het ontwerp legt de voorgevel in de materialisering de relatie met de stad en toont de boszijde een open en transparant gezicht dat een optimale verbinding legt met het bos. De gymzaal steekt uit de gevel en de gevel loopt daarboven trapsgewijs weer terug naar de bovenste verdieping. De zijgevels laten de diversiteit aan ruimten zien en zijn als het ware de dwarsdoorsnede van het gebouw.
 contentafbeelding3


 3

Details

PROGRAMMA
Nieuwbouw school voor gymnasium, atheneum en havo met sporthal

START PROJECT
2013

OPLEVERING
2015

OPDRACHTGEVER
BAM Utiliteitsbouw, Den Haag

ADRES
Bezuidenhoutseweg 40, Den Haag

ADVISEURS
Pieters Bouwtechniek, Delft | BAM Techniek, Den Haag | DGMR Raadgevende Ingenieurs, Arnhem

OPPERVLAKTE (BVO)
7670 m²

UITVOERING
BAM Utiliteitsbouw, Den Haag

BIJZONDERHEDEN
Design & Build i.s.m. BAM

PUBLICATIES
Schooldomein, Op naar de top! Nieuwe Christelijk Lyceum Zandvliet verbindt stad met park, oktober 2016

Team

Richelle de Jong Robert Alewijnse Chris de Weijer Björn Bleumink Cigdem Sivri Douwe Strating Froukje Zekveld Harrie Hupperts Nadia Chatzigeorgiou Thomas van den Berghe

Locatie

Video

Timelapse bouw Zandvliet (BAM Zuidwest)

Timelapse bouw Zandvliet (BAM Zuidwest)