DP6 wint opdracht Hart van Austerlitz

Hart van Austerlitz heeft besloten het ontwerp van een nieuw dorpshuis, basisschool, peuterspeelzaal en 25 appartementen te gunnen aan DP6. Het project Hart van Austerlitz biedt de kans om een bijzonder gebouw te realiseren voor de gemeenschap van Austerlitz. Het project kan de sociale samenhang nog meer versterken. De inwoners van Austerlitz, van jong tot oud komen hier samen. Er is ruimte voor ontspanning, voor sport, voor zorg, voor educatie en voor wonen.

De locatie voor het Hart van Austerlitz heeft een mooi groen karakter door de grote groenstructuur langs de Schoolweg. De bebouwing in Austerlitz heeft een dorpsachtige sfeer. Kappen met pannendaken zijn een belangrijk kenmerk. Om hierbij aan te sluiten heeft het gebouw pannendaken met een lage goothoogte. Hiermee past het gebouw mooi bij het dorpsachtige karakter van Austerlitz. Daarnaast maakt de kapvorm de terrasvormige buitenruimten van de woningen mogelijk.

De centrale hal is uitgewerkt als een binnenplein. Aan het pleintje grenzen de foyer-bar van het dorpshuis, de verhuurbare ruimten, de kleedruimten van de gymzaal, de peuterspeelzaal, de woningen en de school. Hart van Austerlitz is een belangrijk gebouw dat een bijzondere uitstraling mag hebben: licht, transparant en warm.
 Afbeelding 2340