Kwaliteiten Rietveld weer beleefbaar in uitbreiding Studentensportcentrum TU/e

Het sportcomplex van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) voldoet zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin niet meer aan de huidige eisen van de universiteit. DP6 won de tender van een nieuwe uitbreiding van het Studentensportcentrum met een visie die weer samenhang, licht en lucht in het complex brengt, door de kwaliteiten van het oorspronkelijke ontwerp van Rietveld naar boven te halen.

De basis van de visie is een doorlopende luifel op drie meter hoogte. Een horizontale lijn als nieuw verbindend element, die de menselijke schaal rondom het complex verbindt en het gebouw getrapt aansluit op de mooie landschappelijke omgeving aan de rivier de Dommel. De hoofdentree wordt verplaatst naar de oostzijde van het complex: welkom en goed herkenbaar vanaf de campus. Op de plek van de huidige entree wordt een patio gemaakt. Hierdoor komen de oorspronkelijke kantoorgevels van Rietveld tot hun recht en treedt daglicht binnen tot in het hart van het ruimtelijke knooppunt van het complex. Er ontstaat openheid, doorzicht en ontmoeting onder het bestaande dak. Het is een vanzelfsprekende plek voor het sportcafƩ, in het hart van het gebouw met een royaal terras en uitzicht over de Dommelvallei.

Het winnende Total Engineeringteam bestaat naast DP6 architectuurstudio uit Nelissen ingenieursbureau, Pieters Bouwtechniek en HI-Plus Advies.
 Afbeelding 3234