Buurtvoorziening Morgenstond

In Buurtvoorziening Morgenstond staat het kind centraal: er is een pedagogisch en didactisch doorlopende leerlijn mogelijk en de kinderen worden brede ontwikkelingsmogelijkheden geboden. Kinderen, ouders en buurtbewoners, jong en oud zijn hier welkom. Hier is de plek van ontmoeting, de plaats waar de verbinding wordt gelegd met de wijk. Het gebouw opent de vensters naar de wijk en zal als zodanig ook de eenheid en samenwerking in de wijk versterken.

De gymzalen zijn opgetild waardoor de begane grond vrij is voor ruimtelijkheid, overzicht en oriëntatie bij binnenkomst. Hier, in het hart van het gebouw, worden de verschillende organisaties met elkaar vervlochten en is in de innige relaties tussen scholen, kinderopvang, peuterspeelzaal en CJG de doorgaande leerlijn letterlijk zichtbaar. Hier zijn peuterspeelzaal en kinderopvang visueel en fysiek verbonden met het hart en wordt de brede verbinding gelegd met de bestaande school De Krullevaar. Een ruime zitkuil met treden om op te zitten vormt het geheel van aula en speellokaal, als één ruimte te gebruiken of juist door een vouwwand te scheiden. Keuken en ouderkamer, grand café en jongerenruimte grenzen aan de aula en maken onderdeel uit van dit bruisende hart van de buurtvoorziening.
 3

 5
 content 2

 content 3

 content 4


Details

PROGRAMMA
Nieuwbouw buurtvoorziening met (speciaal) basisonderwijs, kinderopvang, peuterspeelzaal, welzijnswerk, Centrum voor Jeugd en Gezin en een sportvoorziening
START PROJECT
2014

OPLEVERING
2017

OPDRACHTGEVER
Gemeente Den Haag, Den Haag

ADRES
Tinaarlostraat, Den Haag

ADVISEURS
Pieters Bouwtechniek, Almere | DGMR, Den Haag | Iv-Bouw, Sliedrecht

FOTOGRAFIE
Michel Kievits
OPPERVLAKTE (BVO)
5370 m²

UITVOERING
Bouwbedrijf De Vries en Verburg, Stolwijk

BIJZONDERHEDEN
Een bestaand schoolgebouw waaraan een uitbreiding wordt gebouwd voor een tweede school, kinderdagverblijf, voorschool en Centrum voor Jeugd en Gezin. Samen vormen al deze gebruikers een Integraal Kind Centrum voor de buurt.

PUBLICATIES
Schooldomein, Kind centraal bij buurtvoorziening Morgenstond, november 2017

Locatie