Campus Friese Poort

ROC Friese Poort heeft een duidelijk doel voor ogen met haar nieuwe campus: de opleidingen in Drachten komen hier samen, elk in een eigen gebouw met een eigen sfeer en uitstraling. Leren, leven Leren en werken op één campus, die past bij Drachten.  

DP6 was als architect verantwoordelijk voor het ontwerp van het volledige campusterrein en één van de gebouwen op het terrein, de locatie voor Zorg en Welzijn. De glooiende groene grasheuvels met solitaire bomen creëren een open landschap met lange lijnen, waarin de verschillende gebouwen tot hun recht komen. Vanaf de campusboulevard worden de verschillende gebouwen ontsloten. Een lange houten bank geleidt de campusboulevard over de hele lengte en biedt plaats voor ontmoeting op de campus.  

Bij de keuze voor groenvoorziening van het campusterrein is gekozen voor planten die relatief weinig water nodig hebben, zodat in droge periodes geen drinkwater hoeft te worden gebruikt.


Details

PROGRAMMA
Campusterrein MBO-locatie

OPDRACHTGEVER
ROC Friese Poort, Leeuwarden

ADRES
Splitting 21b, Drachten

FOTOGRAFIE
Michel Kievits
OPPERVLAKTE (BVO)
30870 m²

Team

Richelle de Jong Dardo Mantel Robert Alewijnse Chris de Weijer Cigdem Sivri Froukje Zekveld Jimmy van der Aa Kerstin Tresselt Michael Lyon Nadia Chatzigeorgiou Sarina da Costa Gomez

Locatie