Catharinabrug in de prijzen

De in 2016 opgeleverde Catharinabrug in Leiden heeft de Betonprijs gewonnen. Daarnaast was de brug in de race voor de Rijnlandse Architectuurprijs. 

BETONPRIJS
De Catharinabrug won de Betonprijs 2017 in de categorie Bruggen & Viaducten. Uit het juryrapport: "De Catherinabrug in Leiden is bijzonder mooi. Door de toepassing van ultra-hogesterktebeton zijn de ontwer­pers erin geslaagd een superdunne brug te maken, slechts 27 centimeter dik. Hierdoor is het gelukt een zeer geringe helling te maken voor de voetgangers en fietsers, terwijl er wel voldoende hoogte is gecreeerd voor de plezierboten en andere vaartuigen. Daarnaast is dit zeer dichte beton minder gevoelig voor aantasting en ver­vuiling. Hier zijn door de toepassing van een bijzondere technologie vele vliegen in een klap geslagen. Leiden heeft er een modern monument bij."

RIJNLANDSE ARCHITECTUURPRIJS
De Catharinabrug stond samen met 9 andere projecten op de shortlist van de Rijnlandse Architectuurprijs. De brug werd door het publiek van de Rijnlandse Architectuurprijs beloond met een tweede plaats en ook bij de vakjury kwamen we erg dicht in de buurt van de eerste plek. We zijn trots op het commentaar van de jury die de brug ‘van een geniale eenvoud’ en ‘een rustig sieraad in de stad’ noemt. We feliciteren de winnaars en willen iedereen die voor de Catharinabrug gestemd heeft bedanken!
 1

 2
Fotografie: Kees Hummel